Ακμή

Απολέπιση

Αντιγήρανση

Ενυδάτωση

Θαμπό Δέρμα

Πανάδες

Melanogenesis SolutionΕλληνικάEnglish


Οι πανάδες (μέλασμα) είναι μελαχρωματικές βλάβες που εκτείνονται κυρίως σε μέτωπο, μάγουλα και άνω χείλος, είναι πιο έντονες τους καλοκαιρινούς μήνες.

Συστατικά: Α & Β υδροξυοξέα 10%, βιταμίνη C 2%, α-αρβουτίνη 3%, cupuacu butter 1%, αλλαντοϊνη, πανθενόλη
Melanogenesis Solution - Doctor's Order

  • Α και Β υδροξυοξεα: Γλυκολικό οξύ και σαλικυλικό οξύ που έχουν απολεπιστικές ιδιότητες με αποτέλεσμα να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και μαζί και τις μελαγχρωματικές βλάβες, ενώ προσφέρουν αντιγηρανση και λάμψη στο δέρμα.
  • Βιταμίνη C: Λευκαντική και φωτοπροστατευτική δράση, σε μορφή που δεν οξειδώνεται και απελευθερώνεται σταδιακά από το δέρμα όπου και ασκεί τις ευεργετικές της ιδιότητες όπως αντιγήρανση, διεγείροντας την σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης τα οποία σε έλλειψη βιτ C δεν συντίθενται, αντιοξείδωση και λάμψη μέσω μείωσης των ελεύθερων ριζών, λεύκανση, φωτοπροστασία ενισχύοντας την δράση των αντηλιακών κρεμών γι’αυτό και προτείνεται η χρήση της πριν από αυτές. Η κρέμα αυτή της βιτ C υπερισχύει σε σχέση με τις άλλες κρέμες που περιέχουν βιταμίνη C, γιατί εδώ η βιταμίνη είναι συνδεδεμένη με γλυκόζη που την προστατεύει από την οξείδωση και λόγω της γλυκοσιδασης, ενός ενζύμου που απαντάται σε ποσότητες στην επιδερμίδα απελευθερώνεται σταδιακά.
  • Α-αρβουτίνη: Σε πολύ καθαρή μορφή, η οποία είναι αναστολέας της τυροσινάσης, εξαλείφει τις κηλίδες, μέλασμα φωτίζει το δέρμα και του δίνει ομοιομορφία χρώματος. Η Α- αρβουτίνη είναι το ισχυρότερο λευκαντικό μέσο μετά την υδροκινόνη.
  • Cupuacu Butter: Το συστατικό αυτό αυξάνει την ενυδάτωση του δέρματος και παράλληλα μειώνει την διαδερμική απώλεια νερού. Την δράση αυτή την απελευθερώνει σταδιακά.Έχει ακόμη μαλακτικές ιδιότητες ενώ περιέχοντας φυτοστερόλες ρυθμίζει την δράση των λιπιδίων στα επιφανειακά στρώματα της επιδερμίδας και έχει αναπλαστική και αντιοξειδωτική δράση μειώνοντας τις ελεύθερες ρίζες.
  • Αλλαντοΐνη: Ενεργοποιεί τον κυτταρικό πολλαπλασιασμό, έχει ισχυρή αναπλαστική δράση.
  • Πανθενόλη: Ενυδατική και μαλακτική δράση, αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος, έχει αντιφλεγμονώδες ιδιότητες και προάγει την επιθηλιοποίηση.